Autoverzekering en verlopen APK

Jun 15, 2013

assurantiebelasting-blogIndien u in het bezit bent van een auto bent u verplicht een autoverzekering af te sluiten. Daarnaast is de APK keuring ook wettelijk verplicht. Een autoverzekering en verlopen APK gaan dan ook niet samen. Doorgaans is uw autoverzekering niet geldig indien uw auto niet gekeurd is. Dit houdt in dat u bij schade niet gedekt bent en daardoor bent u zelf verantwoordelijk voor vergoeding van de schade. Dit kan hoog oplopen en daardoor is het ook van belang dat u uw auto op tijd laat keuren.

APK keuring


APK is een afkorting van Algemene Periodieke Keuring en het is een jaarlijkse wettelijke verplichte keuring voor auto’s van 3 jaar of ouder. Vanaf het moment dat uw auto 3 jaar oud is bent u verplicht om uw auto ieder jaar door een erkend garagebedrijf te laten controleren op mankementen en deze eventueel te laten verhelpen. Op deze manier kan voor iedereen verkeersveiligheid gegarandeerd worden. Naast dat u zelf in een veilige auto wilt rijden moeten anderen er ook op kunnen rekenen dat uw auto veilig is.

Dekking autoverzekering bij verlopen APK


Als u een autoverzekering voor uw auto heeft afgesloten bent u in principe gewoon verzekerd. Echter bij een verlopen APK zijn er uitzonderingen. Indien u een ongeval veroorzaakt en de verzekeraar aan kan tonen dat uw voertuig niet in orde was, kunnen zij weigeren de kosten te vergoeden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld te gladde banden of niet werkende remmen, dit had immers voorkomen kunnen worden als u het voertuig had laten keuren.

Daarom is het van belang om uw voertuig altijd op tijd te laten keuren en mocht u toch te laat zijn dit zo spoedig mogelijk te laten doen. Naast de verzekering is uw en anderen hun veiligheid ook van belang.

https://www.polishwindow.com