Pakketverzekering

Apr 20, 2014

pakketverzekering-blogBent u benieuwd wat een pakketverzekering is? In principe zijn dit meerdere verzekeringen die bij dezelfde verzekeraar zijn ondergebracht, maar dan in 1 pakket. Het voordeel hiervan is dat de verzekeraar een korting geeft op de totale premie indien u meerdere verzekeringen afsluit. Hoe meer verzekeringen, hoe hoger de totale korting zal uitvallen. Maar is dit wel echt zo voordelig?

Pakketverzekering voordeliger?

Na een klein onderzoek blijkt dat een pakketverzekering niet voordeliger is, ondanks de korting die geboden wordt. Verzekeringen zijn doorgaans gebaseerd op de persoonlijke situatie. Indien u bij bijvoorbeeld Unive het goedkoopst uit bent voor uw autoverzekering betekend dit niet per definitie dat u hier ook goedkoper uit bent voor uw inboedelverzekering. Ondanks dat u een aantal procent korting krijgt kan het doorgaans toch lonen alle verzekeringen bij verschillende verzekeraars af te sluiten. Een reden om wel voor de pakketverzekering te kiezen is gemakkelijkheid. U heeft hierdoor alles goed in één overzicht en u hoeft voor elke verzekering enkel contact op te nemen met één verzekeraar. Maar of dit echt opweegt tegen het premieverschil, dat moet u zelf bepalen.

Let ook op dekking pakketverzekering

Veel consumenten denken dat als de dekking van een bepaalde verzekering goed is dat de dekking van alle verzekeringen van deze verzekeraar goed zijn. Doorgaans kan dit ook wel het geval zijn, maar u wilt uiteraard de meest beste en uitgebreide dekking. Hier weer hetzelfde geval indien Unive bij wijze van de meest passende autoverzekering biedt, ook wat betreft de voorwaarden, dan hoeft dit niet per definitie ook te gelden bij de inboedelverzekering.

Ons advies is om voor elke verzekering een goede vergelijking te maken en uw keuze te baseren op zowel de te betalen premie als de voorwaarden. Zet alle verzekeringen goed op een rij. Mocht uiteindelijk blijken dat het premieverschil en de dekking toch goed zijn van een bepaalde verzekeraar dan kunt u bepalen deze allen onder te brengen bij hen. Anders adviseren wij u toch even verder te kijken.

https://www.polishwindow.com